Kuřecí stehna naložená do nálevu ze sójové omáčky, melasy a worcesterské omáčky a poté uzená 3 hodiny si zamilujete. Na pochoutky z grilu si ani nevzpomenete!
Co budete potřebovat
- 2 šálky vody
- 2 šálky melasy
- 1 šálek soli
- 1/4 šálku sojové omáčky nebo tamari omáčky
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1/2 lžičky oloupaného a čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 7 l ledové vody
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- doporučené dřevo na uzení: jablko, třešeň, pekanový ořech nebo mesquite
Postup
- Ve velkém hrnci na středním plameni smíchejte 2 šálky vody, melasu a sůl.
- Přiveďte k varu, dokud se sůl nerozpustí.
- Sundejte z plotny a vmíchejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, zázvor a česnekový prášek.
- Odstavte a nechte vychladnout.
- Když se směs ochladí, vmíchejte 7 litrů ledové vody a dobře promíchejte.
- Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce, zalijte nálevem a nechte chladit 6 – 8 hodin (během toho maso jednou otočte).
- Předehřejte udírnu na 110 °C.
- Vyjměte stehna ze slaného nálevu a důkladně opláchněte, abyste odstranili zbývající sůl.
- Osušte papírovými utěrkami.
- Poté potřete olivovým olejem.
- Umístěte stehna na střední mřížku udírny.
- Uďte až 3 hodiny nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C v nejtlustší části stehna.
- Vyjměte stehna z udírny a vychutnejte si je svou oblíbenou BBQ omáčkou!