Zkuste vepřovou panenku naplnit nivou a jablečným pyré, zabalit do slaniny a vyudit na grilu do naprosté dokonalosti. Hit letošních grilovaček!
Co budete potřebovat
- 550 g vepřové panenky
- 140 g slaniny
- 5 lžic jablečného pyré
- 60 g nivy
- 3 lžíce BBQ koření
Postup
- Z panenky odřízněte všechny stříbřité blány.
- Položte panenku naplocho na prkénko a držte ji jednou rukou.
- Druhou rukou nožem vytvořte kapsu po celé délce panenky, ale zastavte se 1 cm od každého konce.
- Kapsu naplňte nivou a jablečným pyré.
- BBQ koření naneste rovnoměrně na všechny strany masa.
- Dejte pozor, abyste náplň nevylili.
- Kolem masa omotejte slaninu a svažte kuchyňským provázkem.
- Rozpalte svůj gril, připravte ho na nepřímý ohřev a nechte jej běžet na 130 °C.
- Přidejte několik kousků dřeva na uzení.
- Panenku jemně položte na gril na nepřímý ohřev a ujistěte se, že otvor kapsy směřuje nahoru.
- Uďte asi 1 hodinu, dokud vnitřní teplota panenky nedosáhne 62-65 ° C.
- Poté ji přesuňte na přímý ohřev a grilujte 1 minutu z každé straně.
- Přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
- Nakrájejte a podávejte.
A co třeba recepty na hovězí na pepři, které ocení i ti největší gurmáni? Vyzkoušejte variantu s trhaným masem, asijskou restovanou směs i kvalitní steaky.