Uzené vepřové panenky jsou delikatesou samy o sobě a co teprve, když se naplní luxusní směsí smetanového sýra, čedaru a jalapeños. Panenka je pak neuvěřitelně plná chuti a úžasně pikantní. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 2 vepřové panenky
- 4 papričky jalapeño, zbavené semínek a nasekané
- 230 g smetanového sýra
- 1 šálek čedaru, nastrouhaného
- 1 lžíce chilli prášku
- 10-12 plátků slaniny
Postup
- Vepřové panenky ořízněte od veškerého tuku a blán.
- Držte nůž vodorovně a rozřízněte vepřové panenky na poloviny, dávejte pozor, abyste neprorazili druhý konec.
- V malé misce smíchejte papričky jalapeňo se smetanovým sýrem, čedarem a chilli.
- Směs sýra a papriček jalapeño rovnoměrně rozprostřete do otvorů panenek.
- Panenky uzavřete, aby sýr zůstal uvnitř kapsy masa.
- Panenky obalte slaninou a položte na udírnu otevřenou řeznou stranou nahoru, aby roztavený sýr zůstal v kapse a nevytékal.
- Nastavte udírnu na 135 stupňů Celsia a použijte dřevo dle výběru (skvěle funguje třeba jabloň nebo třešeň).
- Uďte vepřové maso, dokud nedosáhne vnitřní teploty 63 stupňů Celsia a slanina není vyškvařená a křupavá, cca 2 a 1/2 – 3 hodiny.
- Vepřové panenky vyjměte z udírny a nechte asi 10 minut odležet.
- Nakrájejte na 2,5 cm medailonky a podávejte.
Máme pro vás i další lahodné recepty na vepřovou panenku. Inspirujte se!