Uzená panenka plněná sýrem a jalapeños

Uzená panenka plněná sýrem a jalapeños

Uzené vepřové panenky jsou delikatesou samy o sobě a co teprve, když se naplní luxusní směsí smetanového sýra, čedaru a jalapeños. Panenka je pak neuvěřitelně plná chuti a úžasně pikantní. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 2 vepřové panenky
  • 4 papričky jalapeño, zbavené semínek a nasekané
  • 230 g smetanového sýra
  • 1 šálek čedaru, nastrouhaného
  • 1 lžíce chilli prášku
  • 10-12 plátků slaniny

Postup

  • Vepřové panenky ořízněte od veškerého tuku a blán.
  • Držte nůž vodorovně a rozřízněte vepřové panenky na poloviny, dávejte pozor, abyste neprorazili druhý konec.
  • V malé misce smíchejte papričky jalapeňo se smetanovým sýrem, čedarem a chilli.
  • Směs sýra a papriček jalapeño rovnoměrně rozprostřete do otvorů panenek.
  • Panenky uzavřete, aby sýr zůstal uvnitř kapsy masa.
  • Panenky obalte slaninou a položte na udírnu otevřenou řeznou stranou nahoru, aby roztavený sýr zůstal v kapse a nevytékal.
  • Nastavte udírnu na 135 stupňů Celsia a použijte dřevo dle výběru (skvěle funguje třeba jabloň nebo třešeň).
  • Uďte vepřové maso, dokud nedosáhne vnitřní teploty 63 stupňů Celsia a slanina není vyškvařená a křupavá, cca 2 a 1/2 – 3 hodiny.
  • Vepřové panenky vyjměte z udírny a nechte asi 10 minut odležet.
  • Nakrájejte na 2,5 cm medailonky a podávejte.
Pokrájená panenka plněná směsí smetanového sýra, čedaru a jalapeños. Vedle je pokrájená paprička a nůž.
www.theblackpeppercorn.com

Máme pro vás i další lahodné recepty na vepřovou panenku. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.