Tato luxusní uzená vepřová panenka je ochucená mexickým kořením a pomazaná směsí třtinového cukru a pálivé omáčky. Mňam!
Co budete potřebovat
- 2 vepřové panenky, každá o hmotnosti cca 600 g
- 1 lžíce sušeného chilli
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 2 lžičky česnekového prášku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky skořice
Na polevu:
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžíce pálivé omáčky
Postup
- Z vepřové panenky ořízněte stříbrnou kůži a osušte papírovou utěrkou.
- Všechno koření smíchejte dohromady a nechte ho při pokojové teplotě po dobu 20-30 minut.
- Předehřejte udírnu na 107 ºC.
- Uďte vepřové panenky po dobu 1,5-2 hodiny nebo dokud nedosáhnou vnitřní teploty 51 ºC.
- Třtinový cukr a pikantní omáčku smíchejte do hladka a směsí potřete obě vepřové panenky.
- Pokračujte v uzení, dokud vepřové maso nedosáhne vnitřní teploty 63 – 68 ºC, cca 20-30 minut.
- Vyjměte z udírny a před krájením a podáváním nechte vepřové maso pár minut odpočinout.
- Užijte si to!