Uzená panenka po mexicku

Uzená panenka po mexicku

Tato luxusní uzená vepřová panenka je ochucená mexickým kořením a pomazaná směsí třtinového cukru a pálivé omáčky. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 2 vepřové panenky, každá o hmotnosti cca 600 g
  • 1 lžíce sušeného chilli
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky skořice

Na polevu:

  • 50 g třtinového cukru
  • 2 lžíce pálivé omáčky

Postup

  • Z vepřové panenky ořízněte stříbrnou kůži a osušte papírovou utěrkou.
  • Všechno koření smíchejte dohromady a nechte ho při pokojové teplotě po dobu 20-30 minut.
  • Předehřejte udírnu na 107 ºC.
  • Uďte vepřové panenky po dobu 1,5-2 hodiny nebo dokud nedosáhnou vnitřní teploty 51 ºC.
  • Třtinový cukr a pikantní omáčku smíchejte do hladka a směsí potřete obě vepřové panenky.
  • Pokračujte v uzení, dokud vepřové maso nedosáhne vnitřní teploty 63 – 68 ºC, cca 20-30 minut.
  • Vyjměte z udírny a před krájením a podáváním nechte vepřové maso pár minut odpočinout.
  • Užijte si to!
Pokrájená uzená panenka ochucená mexickým kořením a pomazaná směsí třtinového cukru a pálivé omáčky.
www.withthewoodruffs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.