Uzená polévka ze šťávy kysaného zelí

Uzená polévka ze šťávy kysaného zelí

Zůstala vám z předešlého oběda šťáva z kysaného zelí a vy nevíte, jak ji využít jinak, než vypít? Zkuste tuto vydatnou polévku, která má zálibu zejména na Slovensku.

INGREDIENCE

  • 250 g uzeného masa
  • 250 g vepřové krkovičky  
  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 1 litr šťávy z kysaného zelí
  • 1 a ½ litru vody
  • 3 středně velké brambory
  • domácí široké těstoviny

POSTUP

  • Do hrnce si dáme vodu, šťávu ze zelí a uzené i vepřové maso. 
  • Přidáme sůl (ne však příliš, uzené je slané dost), houby, které jsme si nechali alespoň půl hodiny močit, cibuli i se slupkou, oloupané česneky a přivedeme k varu. 
  • Vývar necháme vařit asi hodinu, pak přidáme celé oloupané brambory a vaříme do změknutí brambor. 
  • Mezitím si uvaříme těstoviny. 
  • Nakonec polévku dochutíme.
  • Podáváme s kousky obraného masa, zeleninou a těstovinami.
Recept na polévku ze šťávy z kysaného zelí.
dobrakuchyna.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.