Zůstala vám z předešlého oběda šťáva z kysaného zelí a vy nevíte, jak ji využít jinak, než vypít? Zkuste tuto vydatnou polévku, která má zálibu zejména na Slovensku.
INGREDIENCE
- 250 g uzeného masa
- 250 g vepřové krkovičky
- 1 cibule
- 2 česneky
- 1 litr šťávy z kysaného zelí
- 1 a ½ litru vody
- 3 středně velké brambory
- domácí široké těstoviny
POSTUP
- Do hrnce si dáme vodu, šťávu ze zelí a uzené i vepřové maso.
- Přidáme sůl (ne však příliš, uzené je slané dost), houby, které jsme si nechali alespoň půl hodiny močit, cibuli i se slupkou, oloupané česneky a přivedeme k varu.
- Vývar necháme vařit asi hodinu, pak přidáme celé oloupané brambory a vaříme do změknutí brambor.
- Mezitím si uvaříme těstoviny.
- Nakonec polévku dochutíme.
- Podáváme s kousky obraného masa, zeleninou a těstovinami.