Zkuste si připravit vlastní uzené maso, po kterém se budete moci utlouct. S naším návodem to zvládne úplně každý!
Ingredience
- 4,5 kg hovězího hrudí bez kosti
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/3 šálku soli
- 1/3 šálku papriky
- 1/3 šálku sušeného chilli
- 1/4 šálku černého pepře
Postup
- Ořízněte tuk z masa, pořádně ho potřete směsí koření a roztopte udírnu či gril na teplotu cca 107 stupňů Celsia.
- Vložte maso do udírny a nechte ho tam, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 74 °C (asi 7 hodin).
- Vyjměte hrudí a zabalte ho do alobalu, poté maso vložte zpět do udírny/grilu a nechte ho tam, dokud nejtlustší konec hrudi nedosáhne teploty 93 °C.
- Propečenost ověřte tak, že nejtenčí konec masa bude měkký.
- Hrudí nechte zabalené v alobalu a před krájením ho nechte alespoň 45 minut odpočinout.
- Podávejte a užívejte si ho!