Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

Už jste někdy zkusili přidat do křenové omáčky mandle? Pokud ne, měli byste tuto chybu napravit, protože to omáčku povýší o další level výše!

Co budete potřebovat

  • 500 g vařeného uzeného masa
  • 1 a ½ šálku masového vývaru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • ¼ šálku plátků mandlí
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek strouhaného křenu
  • sůl a cukr na dochucení

Postup

  • V hrnci rozehřejte máslo a smíchejte ho s hladkou moukou, aby vám vznikla světlá jíška.
  • Přidejte masový vývar.
  • Osolte a vařte 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Poté přidejte zakysanou smetanu.
  • Přidejte cukr, strouhaný křen a plátky mandlí.
  • Přiveďte k varu a vypněte plamen.
  • Nandejte plátky horkého uzeného masa na talíř a přelijte omáčkou.
  • Servírujte s knedlíky či s gnocchi.
Plátek uzeného masa podávaný s křenovou omáčkou, plátky mandlí a velkými noky.
www.catvusa.com

Třeba se vám budou hodit i naše recenze elektrických sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.