Už jste někdy zkusili přidat do křenové omáčky mandle? Pokud ne, měli byste tuto chybu napravit, protože to omáčku povýší o další level výše!
Co budete potřebovat
- 500 g vařeného uzeného masa
- 1 a ½ šálku masového vývaru
- 1 šálek zakysané smetany
- ¼ šálku plátků mandlí
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 šálek strouhaného křenu
- sůl a cukr na dochucení
Postup
- V hrnci rozehřejte máslo a smíchejte ho s hladkou moukou, aby vám vznikla světlá jíška.
- Přidejte masový vývar.
- Osolte a vařte 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Poté přidejte zakysanou smetanu.
- Přidejte cukr, strouhaný křen a plátky mandlí.
- Přiveďte k varu a vypněte plamen.
- Nandejte plátky horkého uzeného masa na talíř a přelijte omáčkou.
- Servírujte s knedlíky či s gnocchi.

Třeba se vám budou hodit i naše recenze elektrických sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?