9 výtečných receptů s uzeným v hlavní roli. Vyzkoušejte je všechny!

Po chuti uzeného se můžete utlouct?

Pak vyzkoušejte naše recepty s uzeným masem, na kterých si pochutná celá vaše rodina.

Ochutnejte uzenou polévku, plněné knedlíky či zapékané brambory.

Máme pro vás i tip, jak si připravit uzené hovězí hrudí a to sami a naprosto jednoduše.

Tak pojďme na to!

Víte, že uzené maso si můžete i zavařovat a dopřát si tak jeho lahodnou chuť po celý rok? Vyzkoušejte naše tipy!

Jak správně udit maso

  • K uzení masa použijte ideálně udírnu, pokud ji však nemáte k dispozici, postačí vám plynový gril nebo gril na dřevěné uhlí.
  • V posledním případě naskládáte dřevěné uhlí na jednu stranu grilu, druhou necháte prázdnou a můžete gril rozpálit.
  • Strana s uhlíky se rozpálí jako obvykle, což je ideální na steaky, ale kouzlo uzení vzniká na druhé straně.
  • Pokud chcete udit na plynovém grilu, stačí zapnout hořáky na jedné straně grilu a ostatní nechat vypnuté.
  • Stejně jako u grilu na dřevěné uhlí budete muset chvíli experimentovat, než přesně zjistíte, jak dosáhnout požadované teploty 107 – 135 stupňů Celsia.
  • Trik, který zabrání vysychání masa a pomůže ho udržet vlhké a chutné, je dát grilovací alobalovou misku (asi do poloviny naplněnou vodou) dovnitř grilu, na stranu, kde není žádné uhlí.
  • Voda absorbuje teplo  a poté ho znovu vyzařuje, což pomáhá udržovat celkovou teplotu grilu konzistentní.
  • Doba uzení je různá.
  • Závisí na spoustě faktorů jako je velikost masa, teplota během uzení, množství soli či vlhkost.
  • Nejspolehlivější je teplotu masa kontrolovat teploměrem na maso.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.