Uzeninová spirála na pivu

Uzeninová spirála na pivu

Pivo je nejen velmi chutným nápojem, ale své využití má i při vaření. Masu či uzeninám dodá zajímavou chuť. Tento recept je toho skvělým důkazem!

Ingredience:

  • 800 g vinné klobásy
  • 400 ml vývaru
  • 250 ml piva
  • 1 cibule
  • 1 PL mouky
  • 2 PL másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vinnou klobásu stočte do podoby spirály a pomocí párátek zajistěte, aby se nerozbalila.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na pánvi rozpusťte máslo a zlehka na něm orestujte cibulku.
  4. Přidejte sůl, pepř, mouku, pivo a vývar.
  5. Za občasného míchání vařte, dokud se většina tekutiny nevyvaří a nevznikne omáčka.
  6. Následně vložte do pánve stočené vinné klobásy a v omáčce je zlehka z obou stran opečte.

Tento pokrm servírujte především s rozmanitými přílohami z brambor.

Spirála z klobásy připravovaná na pivu
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.