Uzený losos v tataráku

Uzený losos v tataráku
Příprava: 20 minut Počet porcí: 15

Tento recept na tatarák z uzeného lososa je nejlepší volbou, pokud chcete připravit rychlý, chutný a velmi sofistikovaný předkrm nebo jednohubku pro každou příležitost, jako je oslava narozenin.

Co budeme potřebovat

  • 250 g uzeného lososa (jemně nakrájeného)
  • 1 lžíce jemně nasekané šalotky
  • kůra z jednoho citronu (asi 1 lžička citronové kůry)
  • 1 špetka bílého pepře (nebo mletý černý pepř)

Přílohy

  • 1 balení sezamových rýžových sušenek
  • 1 okurka (nakrájená na kolečka)

Na ozdobu

  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • 120 g zakysané smetany

Postup

  • V malé misce smíchejte nakrájeného lososa, šalotku, citronovou kůru a pepř.
  • Naneste asi 1 malou lžičku tataráku z lososa na sušenku nebo okurku.
  • Navrch dejte kopeček zakysané smetany a špetku čerstvé pažitky. Opakujte se zbývajícím lososovým tatarákem.

Výbornou možností, jak si tuto mořskou rybu vychutnat jsou i pomazánky z lososa. Těmi potom můžete ozdobit další kanapky, které bude podávat, jako pohoštění pro hosty.
Co jsou kanapky a jaké druhy si můžete připravit se dozvíte v našem článku.

Opečený krekr ozdobený tatarákem z mořské ryby.
Zdroj: ricardocuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.