Tento recept na tatarák z uzeného lososa je nejlepší volbou, pokud chcete připravit rychlý, chutný a velmi sofistikovaný předkrm nebo jednohubku pro každou příležitost, jako je oslava narozenin.
Co budeme potřebovat
- 250 g uzeného lososa (jemně nakrájeného)
- 1 lžíce jemně nasekané šalotky
- kůra z jednoho citronu (asi 1 lžička citronové kůry)
- 1 špetka bílého pepře (nebo mletý černý pepř)
Přílohy
- 1 balení sezamových rýžových sušenek
- 1 okurka (nakrájená na kolečka)
Na ozdobu
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 120 g zakysané smetany
Postup
- V malé misce smíchejte nakrájeného lososa, šalotku, citronovou kůru a pepř.
- Naneste asi 1 malou lžičku tataráku z lososa na sušenku nebo okurku.
- Navrch dejte kopeček zakysané smetany a špetku čerstvé pažitky. Opakujte se zbývajícím lososovým tatarákem.
Výbornou možností, jak si tuto mořskou rybu vychutnat jsou i pomazánky z lososa. Těmi potom můžete ozdobit další kanapky, které bude podávat, jako pohoštění pro hosty.
Co jsou kanapky a jaké druhy si můžete připravit se dozvíte v našem článku.