Kdo by neměl rád bramborové krokety s měkkým středem a křupavým zevnějškem. Místo hlubokého smažení je tato verze lehce osmažená na pánvi s olivovým olejem, a poté dopečena v troubě. Chuť je úžasná a vyrobená z velmi malého množství ingrediencí.
Co budeme potřebovat
- 700 g škrobových brambor
- 3 vejce
- 30 g parmazánu
- 2 jarní cibulky
- 60 g mouky
- 30 g strouhanky
- 120 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Omyté brambory vložte do pařáku i se slupkou. Vařte do měkka, 20-30 minut.
- Oloupejte slupky a brambory rozmačkejte.
- Přidejte jedno rozšlehané vejce, najemno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný parmazán, trochu soli a pepře.
- Velmi jemně zapracujte všechny ingredience.
- Pomocí dvou polévkových lžic naberte a vytvarujte krokety.
- Obalte v mouce.
- Měli byste dostat cca. 20 kusů.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Bramborové krokety obalte ve vejci a strouhance.
- Jakmile jsou všechny krokety hotové, přidejte olivový olej na nepřilnavou pánev, a poté je jemně smažte na střední až nízkou teplotu.
- Jakmile budou všechny krokety hnědé, položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte je v troubě cca. 20-25 minut min na 190 °C.