V troubě pečené krokety z brambor

V troubě pečené krokety z brambor

Kdo by neměl rád bramborové krokety s měkkým středem a křupavým zevnějškem. Místo hlubokého smažení je tato verze lehce osmažená na pánvi s olivovým olejem, a poté dopečena v troubě. Chuť je úžasná a vyrobená z velmi malého množství ingrediencí.

Co budeme potřebovat

  • 700 g škrobových brambor
  • 3 vejce
  • 30 g parmazánu
  • 2 jarní cibulky
  • 60 g mouky
  • 30 g strouhanky
  • 120 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Omyté brambory vložte do pařáku i se slupkou. Vařte do měkka, 20-30 minut.
  • Oloupejte slupky a brambory rozmačkejte.
  • Přidejte jedno rozšlehané vejce, najemno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný parmazán, trochu soli a pepře.
  • Velmi jemně zapracujte všechny ingredience.
  • Pomocí dvou polévkových lžic naberte a vytvarujte krokety.
  • Obalte v mouce.
  • Měli byste dostat cca. 20 kusů.
  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Bramborové krokety obalte ve vejci a strouhance.
  • Jakmile jsou všechny krokety hotové, přidejte olivový olej na nepřilnavou pánev, a poté je jemně smažte na střední až nízkou teplotu.
  • Jakmile budou všechny krokety hnědé, položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte je v troubě cca. 20-25 minut min na 190 °C.
Plech vyndaný z trouby s opečenými kroketami.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.