Krémové, máslové a jednoduše perfektní smažená vajíčka, která projasní vaše ráno stejně jako východ slunce!
Ingredience
- 3 polévkové lžíce másla
- 1 malá cibule, nakrájená
- 1 malá zelená paprika, nakrájená
- 1 a 1/2 šálku na kostky nakrájené šunky
- 12 velkých vajíček
- 3 lžíce vody
- 1 šálek nastrouhaného sýra čedar
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Rozpusťte máslo v nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě, dokud nezačne prskat.
- Přidejte cibuli a zelenou papriku.
- Restujte za občasného míchání 3–4 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte šunku a pokračujte v restování další 2-3 minuty nebo dokud se nezahřeje.
- Snižte plamen na střední.
- V misce rozšlehejte vejce a vodu metličkou.
- Nalijte vejce na zeleninu v pánvi.
- Smažte, jemně nadzvedněte a mírně promíchejte stěrkou, 3–4 minuty nebo téměř do ztuhnutí.
- Posypte sýrem; podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Odstraňte ze sporáku.
- Nechte stát 2-3 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí.
- Servírujte!