Mnozí o této receptuře mluví spíš jako o salátu, ale pro mě je to prostě pomazánka a hotovo. Má skvělou konzistence, báječně chutná a příprava je jednoduchá. Je vynikající na čerstvý chléb, ale hodí se k ní i celozrnné pečivo.
Ingredience:
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 1 malá červená cibule
- 3 nakládané okurky
- 3 – 4 lžíce majonézy
- Šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
- 2 lžíce čerstvého libečku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kopru
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli (případně podle chuti)
Postup:
- Vejce oloupeme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky, které dáme do misky.
- Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
- Okurky nastrouháme, libeček i kopr jemně nasekáme.
- Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k vejcím.
- Všechny suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme majonézou a důkladně zamícháme.
- Můžeme servírovat na toastovém chlebu nebo třeba kaiserce.