Vaječná omeleta plněná zeleninovým salátem a žampiony

Vaječná omeleta plněná zeleninovým salátem a žampiony

Nemusíte vždy používat pouze salát z našeho receptu. Využijte jakoukoli čerstvou sezónní zeleninu. Snadno si tak vytvoříte rychlý a vitamíny nabitý oběd.

Ingredience:

  • 8 vajec
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 150 g žampionů
  • svazek jarní cibulky
  • 1 PL oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej a zlehka na ně orestujte nakrájenu cibuli a papriku, přibližně 3-4 minuty.
  2. Následně přidejte do pánve na plátky nakrájené žampiony, chřest a mražený hrášek.
  3. Za stálého míchání povařte 2-3 minuty.
  4. Na závěr přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř.
  5. Poté z pánve vše odstraňte do připravené misky.
  6. Přidejte do pánve trochu nového oleje a poté do něj vlijte dvě rozklepnuté a vidličkou rozšlehané vajíčka.
  7. Povařte 1-2 minuty, až vejce ztuhnou.
  8. Hotovou omeletu vyjměte, položte na talíř a naplňte ji připraveným salátem.
  9. Stejně postupujte i s dalšími vejci.
Omeleta plněná salátem ze zeleniny a žampiony
zdroj: weightwatchers.com

Vaječná omeleta chutná skvěle s rozmanitým čerstvým pečivem. Upečte si k ní křupavé domácí bagety!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.