Nemusíte vždy používat pouze salát z našeho receptu. Využijte jakoukoli čerstvou sezónní zeleninu. Snadno si tak vytvoříte rychlý a vitamíny nabitý oběd.
Ingredience:
- 8 vajec
- 1 šálek mraženého hrášku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 svazek zeleného chřestu
- 150 g žampionů
- svazek jarní cibulky
- 1 PL oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a zlehka na ně orestujte nakrájenu cibuli a papriku, přibližně 3-4 minuty.
- Následně přidejte do pánve na plátky nakrájené žampiony, chřest a mražený hrášek.
- Za stálého míchání povařte 2-3 minuty.
- Na závěr přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř.
- Poté z pánve vše odstraňte do připravené misky.
- Přidejte do pánve trochu nového oleje a poté do něj vlijte dvě rozklepnuté a vidličkou rozšlehané vajíčka.
- Povařte 1-2 minuty, až vejce ztuhnou.
- Hotovou omeletu vyjměte, položte na talíř a naplňte ji připraveným salátem.
- Stejně postupujte i s dalšími vejci.
Vaječná omeleta chutná skvěle s rozmanitým čerstvým pečivem. Upečte si k ní křupavé domácí bagety!