Skvělá varianta pro bílkovinami nabitou snídani!
Ingredience:
- 3 vejce
- 50 g šunky
- 30 g čedaru
- 10 g másla
- sůl, pepř
Postup:
- Vejce rozšlehejte v misce a dochuťte solí a pepřem.
- Na pánvi zahřejte máslo, dokud nezačne pěnit.
- Nalijte do pánve vejce a vařte, dokud vejce nezačnou tuhnout.
- Následně do středu omelety umístěte plátky čedaru a tři čtvrtiny plátků šunky nakrájených na kostičky.
- Nechte smažit ještě minutku až dvě, až se sýr rozpustí a okraje omelety začnou hnědnout.
Hotovou omeletu podávejte se zeleninovým salátem přeloženou napůl a posypanou zbývající šunkou.
Vajíčka nemusíte konzumovat jen ve formě omelety. Skvěle chutnají i míchaná, natvrdo či ve formě volského oka. Načerpejte inspiraci z našich receptů na vařená vajíčka 5krát jinak!