Vaječná tlačenka s kapií a šunkou

Vaječná tlačenka s kapií a šunkou

Zajímavá a krásná variace ruských vajec, která bude ozdobou vašich obložených mís! Vyzkoušejte ji a už nebudete chtít jinou.

Ingredience

  • 1 sklenice sterilizované zeleniny (hrášek, mrkev)
  • 1/2 sklenice sterilizované kapie
  • 250 g šunky
  • 1 sklenice tatarské omáčky
  • podle chuti sůl a mletý pepř
  • 8 vajec
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku
  • 150 ml nálevu ze sterilizované zeleniny
  • 150 ml zeleninového vývaru

Postup

  1. Vajíčka vložte do vroucí vody a povařte zhruba 10 minut (na tvrdo).
  2. Formu na chléb nebo srnčí hřbet vystlete potravinářskou fólií (dno i boky).
  3. Sterilizovanou zeleninu sceďte tak, abyste nálev zachytili do sklenice a vložte ji do větší misky.
  4. K hrášku a mrkvi přidejte kapii, na kostičky nakrájenou šunku, tatarskou omáčku a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Vše spolu dobře promíchejte.
  6. Oloupaná vajíčka promačkejte k zelenině přes kráječ na brambory (jako do bramborového salátu).
  7. Opatrně zamíchejte, aby žloutky nezanikly.
  8. Do rendlíku nalijte 150 ml zeleninového vývaru a zahřívejte.
  9. Těsně před varem odstavte z plamene a přidejte celý balíček želatiny.
  10. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí a nakonec přilijte nálev ze sterilizované zeleniny.
  11. Zchlazenou želatinovou směs nalijte do misky s vajíčky a zeleninou a opatrně zamíchejte.
  12. Směs na vajíčkovou tlačenku poté navrstvěte do formy a přejeďte vařečkou, aby se rovnoměrně rozložila.
  13. Tlačenku ve formě uložte do chladu na několik hodím – ideálně přes noc.
  14. Servírujte ji nakrájenou na krásné mozaikové plátky.
Tlačenka z vajec a zeleniny servírovaná na talíři s vedle položeným chlebem a malým platem vajec.
www.receptynaobed.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.