Halušky se dají připravovat na mnoho způsobů, ale třeba tyhle se perfektně hodí do kuřecí polévky. Stačí si předem připravit vývar z kuřete, kořenovou zeleninu, oblíbené koření a pak už jen přidat knedlíčky.
Ingredience:
- 3 velká vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 3 lžíce mléka
Postup:
- Ve střední misce našleháme vejce s mlékem.
- Poté po částech přidáváme mouku a vždy důkladně rozmícháme.
- Zpracujeme všechnu mouku tak, aby bylo těsto pěkně husté, ale zároveň vlhké.
- Připravíme si hrnec plný vody a přivedeme k varu.
- Jakmile se voda začne vařit, začneme tvořit pomocí lžičky malé knedlíčky.
- Když máme celé těsto zpracované, snížíme teplotu, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme 15 až 20 minut.
- Pak už jen stačí halušky přecedit a máme hotovo.