Vaječné noky

Vaječné noky

Halušky se dají připravovat na mnoho způsobů, ale třeba tyhle se perfektně hodí do kuřecí polévky. Stačí si předem připravit vývar z kuřete, kořenovou zeleninu, oblíbené koření a pak už jen přidat knedlíčky.

Ingredience:

  • 3 velká vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3 lžíce mléka

Postup:

  • Ve střední misce našleháme vejce s mlékem.
  • Poté po částech přidáváme mouku a vždy důkladně rozmícháme.
  • Zpracujeme všechnu mouku tak, aby bylo těsto pěkně husté, ale zároveň vlhké.
  • Připravíme si hrnec plný vody a přivedeme k varu.
  • Jakmile se voda začne vařit, začneme tvořit pomocí lžičky malé knedlíčky.
  • Když máme celé těsto zpracované, snížíme teplotu, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme 15 až 20 minut.
  • Pak už jen stačí halušky přecedit a máme hotovo.
Knedlíčky z vajec k masovému sosu.
Zdroj: https://www.wordsofdeliciousness.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.