Také slaný koláč s vejci můžete vychutnávat teplý nebo už vychladlý, skvělé jsou obě varianty. Příprava je rychlá (i když to tak nevypadá), koláč voní jarem, a tak si opravdu pochutnáte.
Budete potřebovat:
- balíček listového těsta nebo stejné množství těsta vyrobeného doma
- 200 gramů sýra s bílou plísní (Hermelín, Brie, Camembert a podobně)
- 250 gramů husté kysané smetany
- čerstvé špenátové nebo mladé pampeliškové listy
- čerstvé klíčky česneku, pokud je neseženete, vemte za vděk jarní cibulkou
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 2 vejce čerstvá
Postup přípravy:
- Listové těsto rozválejte na pečícím papíru a is papírem vložte do formy.
- Na několika místech těsto propíchněte vidličkou.
- Na těsto rozložte špenát, plátky sýru a vajec, osolte a opepřete.
- Vajíčka ozdobte výhonky česneku nebo špetkou nakrájené jarní cibulky.
- Vše přelijte směsí z kysané smetany, syrových vajec a dochuťte bylinkovou solí.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.