Vařená velikonoční vejce nejlépe zpracujete právě v aspiku! Stačí doplnit zeleninou, popřípadě sýrem nebo uzeninou, a zalít želatinou!
Ingredience
- 100 g sterilovaného hrášku
- 100 g uvařené mrkve
- 100 g uvařených zelených fazolek
- 1 paprika
- 3 vejce natvrdo
- 1 balení želatiny
- zeleninový vývar
- sůl, pepř
POSTUP
- Ve studené vodě připravte podle návodu želatinu.
- Ohřejte zeleninový vývar a dochuťte ho solí a pepřem.
- Želatinu smíchejte s vývarem.
- Do připravených misek či formiček na aspik vložte zeleninu a na půl rozkrojené vejce natvrdo.
- Následně formičky zalijte aspikem a dejte ztuhnout do ledničky alespoň na dobu 3 hodin.
Velikonoční vejce v aspiku servírujte s křupavým čerstvým pečivem.