Vajíčka z velikonoční pomlázky v aspikovém přelivu

Vajíčka z velikonoční pomlázky v aspikovém přelivu

Vařená velikonoční vejce nejlépe zpracujete právě v aspiku! Stačí doplnit zeleninou, popřípadě sýrem nebo uzeninou, a zalít želatinou!

Ingredience

  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 100 g uvařené mrkve
  • 100 g uvařených zelených fazolek
  • 1 paprika
  • 3 vejce natvrdo
  • 1 balení želatiny
  • zeleninový vývar
  • sůl, pepř

POSTUP

  1. Ve studené vodě připravte podle návodu želatinu.
  2. Ohřejte zeleninový vývar a dochuťte ho solí a pepřem.
  3. Želatinu smíchejte s vývarem.
  4. Do připravených misek či formiček na aspik vložte zeleninu a na půl rozkrojené vejce natvrdo.
  5. Následně formičky zalijte aspikem a dejte ztuhnout do ledničky alespoň na dobu 3 hodin.

Velikonoční vejce v aspiku servírujte s křupavým čerstvým pečivem.

Půlky vajíček se zeleninou zalité v rosolu
zdroj: meilleurduchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.