Tato snadná a chutná pomazánka z vajec, majonézy, řapíkatého celeru a čerstvých bylinek vás nenechá chladnými. Připravte si ji klidně hned dnes!
INGREDIENCE
- 4 vejce natvrdo, oloupaná a nakrájená
- 2 lžíce majonézy nebo alternativně řeckého jogurtu
- 1 středně dlouhý řapík řapíkatého celeru, nakrájený nadrobno
- 1 lžíce nadrobno nasekané pažitky, petrželky nebo kopru
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
POSTUP
- V misce smíchejte vejce, majonézu, řapíkatý celer, bylinky a citronovou šťávu.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Pomazánku je nejlepší sníst do 2 dnů od její přípravy.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Vyzkoušejte i naše další recepty na budapešťskou pomazánku. Najdete u nás několik dalších zajímavých variant této populární chuťovky.