Vajíčková pomazánka s celerem a česnekem

Vajíčková pomazánka s celerem a česnekem

Pro každého, kdo má rád vaječný salát je tato pomazánka velkou výzvou. Má totiž konzistenci podobnou salátu, ale jinak je lehce roztíratelná, chutná a rychlá.

Ingredience:

  • 4 vejce natvrdo
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 jarní cibulky
  • 1 menší svazek pažitky
  • 1 lžička šťávy z chemicky neošetřeného citronu
  • Špetka mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Vejce nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
  • Cibulky i řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky.
  • Pažitku opláchneme a nasekáme.
  • Vše přidáme do mísy, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pečlivě zamícháme.
  • Nejlepší je konzumovat jej ihned, jinak v lednici vydrží cca 2 dny.
Jednoduchá pomazánka s vejci, česnekem a celerem.
Zdroj: https://www.inspiredtaste.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.