Vajíčková pomazánka s domácí majonézou

Vajíčková pomazánka s domácí majonézou

Osvěžující letní pomazánka by měla obsahovat jen samé chutné suroviny, které osvěží, pohladí chuťové pohárky a nebudou nijak těžké pro naše zažívání.

Ingredience:

  • 6 hrnků vody
  • 2 lžíce + 1/2 lžičky soli
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1/2 hrnku bílého octa
  • 4 vejce
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • 1 lžička pálivé omáčky
  • 1 lžička nakrájené čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře

Postup:

  • Připravíme si velkou misku, naplníme ji ledem a studenou vodou.
  • Do hlubokého hrnce nalijeme 6 hrnků vody a 2 lžíce soli. Nastavíme vyšší teplotu a přivedeme k varu.
  • Vhodíme celer a vaříme 2 minuty. Vyjmeme ven a hned ponoříme do ledové lázně.
  • Vyndáme a pomocí škrabky očistíme vnější vrstvu celeru.
  • Přilijeme do hrnce s horkou vodou ocet a necháme znovu vařit.
  • Vložíme vejce a vaříme je po dobu 8 minut.
  • Rovněž je vyndáme z hrnce a ponoříme do mísy s ledovou vodou.
  • Jakmile jsou vejce dostatečně ochlazená, tak je oloupeme a oddělíme bílky od žloutků.
  • Bílky nakrájíme na jemné kostičky a dáme stranou.
  • Žloutky dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme majonézu, hořčici, ocet z červeného vína a pálivou omáčku.
  • Celer nakrájíme na menší kousky a půlku vhodíme ke žloutkům.
  • Vmícháme ještě pažitku, černý pepř a 1/2 lžičky soli, promícháme a máme hotovo.
  • Nakrájené bílky a zbývající celer použijeme na ozdobu.
Směs na chléb s vajíčkem a doma vyrobenou majonézou.
Zdroj: https://www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.