Každá šunková pomazánka je jedinečná svou nezaměnitelnou chutí. Tato receptura s dijonskou hořčicí a vejci je velmi lahodná, navíc naprosto jednoduchá. Perfektně chutná na čerstvém křupavém chlebu.
Ingredience:
- 8 plátků šunky
- 4 vejce natvrdo
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 250 g lehké majonézy
- 3 sterilované okurky
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce dijonské hořčice (kdo nemá rád, může vynechat nebo dát jiný druh)
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Šunku rozmixujeme v mixéru na drobné kousky a dáme do misky.
- Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená vejce s řapíkatým celerem na tenké plátky.
- Pak nasekáme najemno cibuli s okurkami a přidáme do mísy.
- Zalijeme hořčicí, majonézou, osolíme, opepříme a promícháme.
- Dáme na 2 hodiny vychladit do lednice a pak můžeme podávat.