Ochutnejte tento zajímavý recept, který je velmi chutný a na přípravu maximálně jednoduchý. Z několika málo surovin vykouzlíte skvělou dobrůtku, která nadchne i vaše přátele.
Ingredience:
- 6 vajec
- 1 středně velká červená cibule
- 1/4 hrnku majonézy
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce jemně nasekané petržele
- 2 lžíce jemně nakrájené pažitky
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- mořská sůl podle chuti
Postup:
- Přivedeme k varu hrnec vody, aby začala hodně bublat. Poté snížíme teplotu nízký stupeň, aby se netvořily žádné bubliny.
- Pomocí velké kuchyňské lžíce vložíme do horké vody jedno vejce po druhém a znovu zapneme sporák na nejvyšší stupeň.
- Vejce budeme vařit přesně 12 minut, přičemž si mezitím připravíme mísu se studenou vodou a několika kostkami ledu.
- Po uplynutí této doby vyjmeme vejce z hrnce a na několik minut vložíme do ledové vodní lázně. Tím zastavíme proces vaření a vejce ochladíme.
- Vychladlá vejce oloupeme, nakrájíme na středně velké kousky a dáme do misky.
- Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné kostičky a přihodíme na vejce.
- Přisypeme pažitku, petržel, zakápneme citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a majonézou.
- Důkladně promícháme, aby se vše propojilo.
- Nakonec ještě osolíme, opepříme a naposledy zamícháme.
- Podáváme v misce jako klasický salát, ale také můžeme servírovat jako pomazánku na plátku chleba či jako součást sendviče.