Vajíčkový salát

Vajíčkový salát
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Ochutnejte tento zajímavý recept, který je velmi chutný a na přípravu maximálně jednoduchý. Z několika málo surovin vykouzlíte skvělou dobrůtku, která nadchne i vaše přátele.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce jemně nasekané petržele
  • 2 lžíce jemně nakrájené pažitky
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • mořská sůl podle chuti

Postup:

  • Přivedeme k varu hrnec vody, aby začala hodně bublat. Poté snížíme teplotu nízký stupeň, aby se netvořily žádné bubliny.
  • Pomocí velké kuchyňské lžíce vložíme do horké vody jedno vejce po druhém a znovu zapneme sporák na nejvyšší stupeň.
  • Vejce budeme vařit přesně 12 minut, přičemž si mezitím připravíme mísu se studenou vodou a několika kostkami ledu.
  • Po uplynutí této doby vyjmeme vejce z hrnce a na několik minut vložíme do ledové vodní lázně. Tím zastavíme proces vaření a vejce ochladíme.
  • Vychladlá vejce oloupeme, nakrájíme na středně velké kousky a dáme do misky.
  • Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné kostičky a přihodíme na vejce.
  • Přisypeme pažitku, petržel, zakápneme citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a majonézou.
  • Důkladně promícháme, aby se vše propojilo.
  • Nakonec ještě osolíme, opepříme a naposledy zamícháme.
  • Podáváme v misce jako klasický salát, ale také můžeme servírovat jako pomazánku na plátku chleba či jako součást sendviče.
Klasický recept na vaječný salát.
Zdroj: https://downshiftology.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.