Vanilková panna cotta s malinovým přelivem

Vanilková panna cotta s malinovým přelivem

Tato varianta dezertu s malinami se skvěle hodí do teplých dnů, ale i na pohodový večer s přáteli. Právě maliny se skvěle smísí se sladkou vanilkovou chutí.

Ingredience

  • 3 plátky želatiny
  • 500ml smetany ke šlehání (nejlépe 33% tuku)
  • 70 g cukru krystal
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 300g čerstvých nebo mražených malin
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy (příp. limetkové)

Postup

  • Plátky želatiny si namočte do studené vody, aby změkly.
  • Semínka vanilkového lusku smíchejte v menším hrnci s cukrem a poté zalijte smetanou.
  • Směs zahřívejte těsně pod bodem varu.
  • Poté přestaňte ohřívat, vložte okapané plátky želatiny a řádně rozmíchejte.
  • Po rozpuštění želatiny můžete směs nalévat do menších skleniček.
  • Nechte v lednici nejlépe přes noc (minimálně na 4 hodiny).
  • Mezitím si připravte malinový přeliv tak, že maliny rozmixujete, osladíte medem a přidáte šťávu z citrusu.
  • Hotovou panna cottu přelijte malinami a nakonec ozdobte například lístkem máty.
Malinová panna cotta s přelivem
Zdroj: theodysseyonline.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.