Tato varianta dezertu s malinami se skvěle hodí do teplých dnů, ale i na pohodový večer s přáteli. Právě maliny se skvěle smísí se sladkou vanilkovou chutí.
Ingredience
- 3 plátky želatiny
- 500ml smetany ke šlehání (nejlépe 33% tuku)
- 70 g cukru krystal
- 1 ks vanilkového lusku
- 300g čerstvých nebo mražených malin
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy (příp. limetkové)
Postup
- Plátky želatiny si namočte do studené vody, aby změkly.
- Semínka vanilkového lusku smíchejte v menším hrnci s cukrem a poté zalijte smetanou.
- Směs zahřívejte těsně pod bodem varu.
- Poté přestaňte ohřívat, vložte okapané plátky želatiny a řádně rozmíchejte.
- Po rozpuštění želatiny můžete směs nalévat do menších skleniček.
- Nechte v lednici nejlépe přes noc (minimálně na 4 hodiny).
- Mezitím si připravte malinový přeliv tak, že maliny rozmixujete, osladíte medem a přidáte šťávu z citrusu.
- Hotovou panna cottu přelijte malinami a nakonec ozdobte například lístkem máty.