Vanilková zmrzlina s jostou

Vanilková zmrzlina s jostou
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 8

Ozvláštněte domácí zmrzlinu jostou. Dodá jí to skvělý šmrnc a nejen vaše děti budou nadšené!

Ingredience

Na vanilkovou zmrzlinu:

  • 400 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 žloutků, rozšlehaných
  • 100 g krupicového cukru

Na jostu:

  • 400 g jostaberry
  • 200 g krupicového cukru

Postup

  1. Mléko a smetanu dejte do hrnce.
  2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte semínka a lusk přidejte do hrnce.
  3. Pomalu zahřívejte za občasného míchání, dokud není směs horká, ale nenechte ji vařit.
  4. Mezitím si v míse ušlehejte žloutky a cukr.
  5. Když je mléčná směs dostatečně horká, nalijte ji za stálého šlehání k vejcím a cukru.
  6. Vraťte směs do hrnce a za stálého míchání jemně zahřívejte, dokud není směs dostatečně hustá.
  7. To může trvat až 15 minut.
  8. Sundejte z plotny a nechte vychladnout, poté alespoň 2 hodiny chlaďte v lednici.
  9. Jostu a cukr dejte do hrnce, přikryjte a vařte doměkka, občas promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  10. Jakmile se z josty začnou oddělovat slupky a poteče šťáva, stáhněte z ohně.
  11. Nechte chvíli vychladnout a poté jostu rozmixujte v mixéru.
  12. Přeceďte přes sítko, abyste odstranili slupky a pecky, a sirup nechte okapat, dokud vám v sítu nezůstane suchá dužina.
  13. Sirup zakryjte a nechte několik hodin chladit.
  14. Vychlazenou mléčnou směs dobře promíchejte, a poté ji ušlehejte ve stroji na výrobu zmrzliny podle pokynů výrobce.
  15. Když je směs hustá a téměř zmrzlá, přilijte do stroje sirup podle potřeby.
  16. Přeneste do plastové nádoby a zmrazte.
  17. Před podáváním nechte mírně změknout.
Žena s kloboukem, která drží v ruce vanilkovo-ovocnou zmrzlinu.
www.thesimplethings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.