Máte rádi chuť a vůni vanilky? Nahraďte klasické vanilkové rohlíčky těmito raw kuličkami.
Ingredience:
- 80 g mletých mandlí
- 100 g datlí
- 130 g sušených meruněk
- šťáva z poloviny pomeranče a poloviny citrónu
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 čajová lžička mletého koření
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Poleva
- 50 g kakaového másla
- 3 PL neslazeného kakaového prášku
- 2 PL raw sladidla
- špetka soli
Marcipán
- 150 g celých mandlí namočených ve vodě po dobu alespoň 4 hodin
- 2 PL agávového nektaru
- 1 čajová lžička spiruliny v prášku
- 1 čajová lžička šťávy z řepy
Postup:
- Vložte všechny ingredience na kuličky do kuchyňského robotu, rozmixujte a vytvořte homogenní těsto.
- Z těsta ručně vytvarujte kuličky, které odložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Následně si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni na velice mírném ohni rozpusťte kakaové máslo.
- Vmíchejte do něj kakaový prášek, sladidlo a špetku soli. Čokoládovou polevu nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Raw cukroví ve tvaru kuliček napíchněte na vidličku a namáčejte je do čokoládové polevy. Odkládejte zpět na plech.
- V případě přání můžete kuličky ozvláštnit i bílou čokoládovou polevou.
- Následně vložte plech s kuličkami na 20 minut do ledničky, aby poleva ztuhla.
- Mezitím si připravte marcipán. Oloupejte mandle a kuchyňským robotem je rozmixujte.
- Do mandlí přidejte agávový sirup a znovu mixujte.
- Jestliže chcete raw marcipán barevný, přidejte do jedné části spirulinový prášek a do druhé šťávu z červené řepy.
- Marcipánem ozdobte horní část kuliček.
Kromě receptů na raw cukroví, můžete skořici použít i při přípravě voňavého skořicového cukroví!