Silná vrstva vanilkového pudinku mezi dvěma křupavými pláty máslového listového těsta vytváří dokonalý dezert, který působí náročně na přípravu, ale opak je pravdou. Vyzkoušejte ho i vy!
Co budete potřebovat
- 2 pláty listového máslového těsta, mraženého
- 160 g moučkového cukru
- 40 g kukuřičného škrobu
- 8 žloutků
- 750 ml horkého mléka
- 2 lžičky vanilkové pasty
- 110 g másla
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Pláty mraženého listového těsta dejte na sebe na plech vyložený pečicím papírem.
- Nechte těsto rozmrazit a poté listové těsto propíchejte vidličkou.
- Na listové těsto položte další list pečícího papíru a na něj druhý plech na pečení.
- Pečte 20 minut nebo dozlatova.
- Po upečení nechte úplně vychladnout.
- Jemně položte čtvercovou 23 cm formu na jeden z upečených plátů těsta.
- Vroubkovaným nožem jemně ořízněte plát těsta na velikost dna formy.
- Totéž udělejte s druhým plátem těsta, které ořízněte na velikost horní části formy.
- Přidejte cukr a kukuřičný škrob do velké žáruvzdorné mísy.
- Promíchejte metličkou.
- Přidejte žloutky a šlehejte, aby se spojily s cukrem a škrobem.
- Přidejte 1/2 šálku horkého mléka a promíchejte.
- Poté přidejte zbylé mléko a vanilkovou pastu a prošlehejte.
- Nalijte směs do velkého hrnce a šlehejte na středně vysokém plameni, dokud směs nezhoustne, asi 5-6 minut.
- Jakmile směs zhoustne, stáhněte plamen a přidejte máslo.
- Šlehejte, dokud se máslo nerozpustí.
- Dno a boky formy vyložte pečicím papírem a na dno vložte menší plát těsta.
- Pudink propasírujte přes síto navrch těsta.
- Použijte stěrku k vyhlazení směsi.
- Nahoru položte druhý plát těsta.
- Dejte přes noc ztuhnout do lednice.
- Vychladlý moučník opatrně vyjměte z formy a dejte ho na prkénko.
- Moučník jemně nakrájejte ostrým vroubkovým nožem na řezy.
- Nakonec poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Máme pro vás i další luxusní a přitom jednoduché recepty na řezy z jahod, které si oblíbíte!