Vanilkové rohlíčky ozvláštněné octem

Vanilkové rohlíčky ozvláštněné octem

I do toho nejklasičtějšího vánočního cukroví se vyplatí přidat trošku této tekutiny.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky
  • 1 čajová lžička octa
  • špetka soli

Postup:

  1. Do proseté mouky přidejte mleté ořechy, moučkový cukr, žloutky, povolené máslo, sůl, ocet a vypracujte v těsto.
  2. Zabalte těsto do potravinové  fólie a vložte ho na alespoň 2 hodiny do ledničky.
  3. Následně pomocí vykrajovátek ve tvaru půlměsíčku nebo ručně z vychladlého těsta vymodelujte rohlíčky.
  4. Octové cukroví vložte na plech s pečicím papírem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně po dobu 8-10 minut dozlatova.
  6. Po vyjmutí octové cukroví obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vanilkové rohlíčky připravené s octem.
Zdroj: dobrouchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.