I do toho nejklasičtějšího vánočního cukroví se vyplatí přidat trošku této tekutiny.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 180 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 2 žloutky
- 1 čajová lžička octa
- špetka soli
Postup:
- Do proseté mouky přidejte mleté ořechy, moučkový cukr, žloutky, povolené máslo, sůl, ocet a vypracujte v těsto.
- Zabalte těsto do potravinové fólie a vložte ho na alespoň 2 hodiny do ledničky.
- Následně pomocí vykrajovátek ve tvaru půlměsíčku nebo ručně z vychladlého těsta vymodelujte rohlíčky.
- Octové cukroví vložte na plech s pečicím papírem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně po dobu 8-10 minut dozlatova.
- Po vyjmutí octové cukroví obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.