Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 36

Kombinace voňavé vanilky a krémových ořechů je to nejlepší co se na sváteční tabuli může objevit. Tento recept na ořechové rohlíčky s vanilkou, ale v sobě skýtá mnohem více! Dají se podávat i jako sladké pohoštění když čekáte návštěvu nebo jako jeden chod k nedělnímu brunchy nebo jako sladkost pro ty nejmenší strávníky.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g hladké mouky
  2. špetka soli
  3. 250 g studeného másla (nakrájeného na kostky)
  4. bílek
  5. žloutek
  6. 200 g zakysané smetany
  7. ½ lžičky vanilkového extraktu
  8. 150 g jemně nasekaných vlašských ořechů
  9. 150 g cukru
  10. lžička mleté skořice

Postup

  1. Ve velké míse smícháme mouku a sůl a navrch nakrájíme máslo.
  2. Rukou směs promícháváme, dokud nepřipomíná hrubou drobenku.
  3. V malé misce rozšleháme žloutek, zakysanou smetanu a vanilku.
  4. Vše přidáme k drobence a dobře promícháme.
  5. Těsto přikryjeme a dáme do lednice na 4 hodiny nebo přes noc.
  6. Těsto rozdělíme na třetiny.
  7. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme každý kus těsta na kruh.
  8. V misce si smícháme namleté vlašské ořechy, cukr a skořici.
  9. Ořechovou směsí posypeme každý vyválený plát, necháme si trochu na finální posypání.
  10. Každý plát poté nakrájíme na 12 trojúhelníků.
  11. Každý trojúhelník srolujeme od širokého konce a vyskládáme je na pečícím papírem vyložené plechy.
  12. Konce každého ořechového rohlíčky zahneme do tvaru měsíce.
  13. Bílek ušleháme do sněhu a metličkou jím rohlíčky pomažeme.
  14. Povrch rohlíčků posypeme zbylou ořechovou směsí.
  15. Plechy vložíme do trouby a pečeme při 160 stupních 18-20 minut, dokud nezhnědnou.
  16. Vyndáme je na mřížku, aby vychladly, a poté podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.
Ořechy a zakysanou smetanou plněné křehké vanilkové těsto, položené na bílém tácu.
Zdroj: earlybrawd.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.