Pistáciové cukroví v této podobě je dokonale měkké a lahodné. Díky oříškům a vanilce má zcela úžasné aroma i chuť. Jak ochutnáte, nebudete moci přestat jíst.
Ingredience:
Na sušenky:
- 100 g krupicového cukru
- 115 g margarínu na pečení
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g hladké mouky
- 75 g mletých pistácií
Na ozdobu:
- 100 g moučkového cukru
- 3 lžičky vody
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 – 3 polévkové lžíce pistácií
Postup:
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a nachystáme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem.
- Do nádoby kuchyňského robota dáme margarín s krupicovým cukrem a šleháme do světlé pěny. Přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu promícháme.
- Prosejeme mouku a přisypeme do nádoby k vlhkým surovinám spolu s mletými pistáciemi. Mícháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto.
- Lžící tvoříme na plech kopečky a necháme mezi nimi aspoň 3 cm místa. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut dozlatova.
- Hotové cukroví vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočívat na plechu. Potom jej přendáme na kuchyňskou mřížku a počkáme, až úplně vychladnou.
- Mezitím co budou sušenky chladnout, připravíme si polevu.
- Do misky dáme moučkový cukr, vodu, vanilkový extrakt a pomocí vidličky mícháme do té doby, než zmizí všechny hrudky.
- Sušenky můžeme ozdobit polevou pomocí zdobícího sáčku, obyčejného sáčku, kterému odstřihneme roh nebo jen lžící, což dodá tak trochu rustikální vzhled.
- Nakonec všechny sušenky posypeme nasekanými pistáciemi.