Vanilkovo-skořicový koláč s meruňkami

Vanilkovo-skořicový koláč s meruňkami
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Tento koláč je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a ke všemu chutná tak skvěle! Doplněn čerstvými meruňkami a vanilkovou a skořicovou chutí, je skvělým společníkem na letní party.

Ingredience

  • 900 g čerstvých meruněk, rozpůlených a vypeckovaných
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1/2 šálku másla, pokojové teploty
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 velká vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce moučkového cukru k podávání

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte dno a boky 23 cm dortové formy máslem.
  2. Dejte stranou.
  3. Pomocí kuchyňského robotu nebo ponorného mixéru rozmixujte polovinu meruněk s citronovou šťávou a dejte stranou.
  4. Zbývající meruňky rozčtvrťte a dejte stranou.
  5. V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem vyšlehejte máslo s cukrem na středně vysokých otáčkách až do světlé a nadýchané směsi, asi 4-5 minut.
  6. Přidejte vejce, jedno po druhém.
  7. Poté přidejte vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  8. V malé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
  9. Přidejte do směsi a šlehejte, dokud se nespojí.
  10. Přidejte meruňky do těsta a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  11. Přeneste těsto do připravené formy.
  12. Rozčtvrcené meruňky rovnoměrně rozprostřete na těsto a pečte 55–60 minut, nebo dokud špejle zasunutá do středu nevyjde čistá jen s několika drobky.
  13. Nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.
Meruňkový koláč s vanilkou a skořicí.
www.platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.