Vanilkový dort se zakysanou smetanou

Vanilkový dort se zakysanou smetanou

Lahodný dort ze zakysané smetany je neuvěřitelně snadný na přípravu a je úžasně nadýchaný. Vanilkový korpus je potřený lehkou krémovou polevou, která mu dodává dokonalou chuť. Nejlepší způsob, jak spotřebovat zbylou zakysanou smetanu!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 210 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g moučkového nebo krystalového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce
  • 240 ml zakysané smetany de luxe

Na polevu:

  • 115 g másla, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 375 g moučkového cukru, prosátého
  • 60 ml zakysané smetany de luxe

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  • 20 cm kulatou dortovou formu vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
  • Do velké mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
  • V samostatné misce prošlehejte olej, vanilku a vejce.
  • Přidejte mokré přísady k suchým přísadám spolu se zakysanou smetanou a promíchejte.
  • Těsto přeneste do dortové formy a povrch jemně uhlaďte.
  • Pečte přibližně 35–40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde čistá.
  • Než korpus opatrně vyjmete z dortové formy a necháte zcela vychladnout na mřížce, nechte ho mírně vychladnout.
  • Máslo přidejte do velké mísy.
  • Šlehejte elektrickým šlehačem při střední rychlosti po dobu 2 minut nebo dokud nebude hladké a krémové.
  • Přidejte vanilku a cukr a pomalu šlehejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte zakysanou smetanu a dále šlehejte do hladka.
  • Vrch dortu potřete polevou ze zakysané smetany a podávejte.
Kus dortu ze zakysané smetany s polevou na talířku s vidličkou.
www.sweetestmenu.com

Možná se vám budou hodit naše recenze ručních šlehačů, kde vám poradíme, jak si vybrat ten nejlepší. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.