Klasický vanilkový korpus, se kterým můžete tvořit božské dorty rozmanitých chutí a nikdy jím nezklamete. Snadno a jednoduše!
Ingredience
- 1/2 šálku másla, pokojové teploty
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 a 1/2 šálku cukru krystal
- 4 vejce
- 2 lžíce vanilkové extraktu
- 3 šálky hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 2 a 1/2 čajová lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/3 šálku podmáslí
Ingredience
- Předehřejte troubu na 160°C a formu na pečení vymažte olejem či kouskem másla a vysypejte trochou mouky.
- Ve velké míse vyšlehejte ručním šlehačem změkčené máslo s olejem, dokud se nespojí.
- Pomalu přisypávejte cukr a stále šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná.
- Přidejte vejce i vanilkový extrakt a šlehejte dál, aby se do směsi začlenilo co nejvíce vzduchu.
- V oddělené misce prosejte mouku, sůl a prášek do pečiva, vše dobře promíchejte.
- K suchým přísadám přidávejte postupně podmáslí a nechte spojit.
- Poté přidejte vyšlehanou směs a smíchejte.
- Následovně těsto vlijte do připravené formy na pečení, vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud není korpus zlatohnědý.
- Když bude hotový, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.