Vanilkový korpus

Vanilkový korpus
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Klasický vanilkový korpus, se kterým můžete tvořit božské dorty rozmanitých chutí a nikdy jím nezklamete. Snadno a jednoduše!

Ingredience

  • 1/2 šálku másla, pokojové teploty
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 šálku cukru krystal
  • 4 vejce
  • 2 lžíce vanilkové extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 a 1/2 čajová lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/3 šálku podmáslí

Ingredience

  • Předehřejte troubu na 160°C a formu na pečení vymažte olejem či kouskem másla a vysypejte trochou mouky.
  • Ve velké míse vyšlehejte ručním šlehačem změkčené máslo s olejem, dokud se nespojí.
  • Pomalu přisypávejte cukr a stále šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná.
  • Přidejte vejce i vanilkový extrakt a šlehejte dál, aby se do směsi začlenilo co nejvíce vzduchu.
  • V oddělené misce prosejte mouku, sůl a prášek do pečiva, vše dobře promíchejte.
  • K suchým přísadám přidávejte postupně podmáslí a nechte spojit.
  • Poté přidejte vyšlehanou směs a smíchejte.
  • Následovně těsto vlijte do připravené formy na pečení, vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud není korpus zlatohnědý.
  • Když bude hotový, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
základní vanilkové dortové těsto pro každou příležitost
zdroj: bromabakery.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.