Vanilkový pudinkový dýňový chléb

Vanilkový pudinkový dýňový chléb
Příprava: 25 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 8

Vanilkový pudink a dýně to je vždycky kombinace zaručující vynikající chuť a vůní. Tahle dýňová buchta je svým způsobem spíš sladký bochník, na který spousta lidí nedá dopustit.

Ingredience:

  • 1,75 hrnku polohrubé mouky
  • 1 sáček instantního vanilkového pudinku
  • 1 polévková lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky dýňového koření
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 500 g dýňového pyré
  • 2 vejce
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Ve větší míse smícháme mouku, pudink, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu, dýňové koření a skořici.
  • Do nádoby mixéru dáme rozpuštěné máslo, cukr, dýňové pyré a vejce.
  • Vše promísíme, až vznikne jemná směs.
  • Po částech vmícháme směs mouky s kořením a necháme důkladně vypracovat hladké těsto.
  • Připravíme si formu na biskupský chlebíček nebo jakoukoliv, co máme aktuálně k dispozici.
  • Vymažeme ji tukem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto.
  • Posypeme nasekanými vlašskými ořechy po celé ploše a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 60 až 70 minut. Pomocí špejle zkontrolujeme, jestli je těsto dostatečně propečené.
  • Když je buchta hotová, vyjmeme jí z trouby a necháme 15 minut odpočívat.
  • Poté nožem či kuchyňskou špachtlí odlepíme od stěn formy a opatrně vyklopíme na mřížku.
  • Necháme vychladnout a teprve potom posypeme moučkovým cukrem, případně ozdobíme oblíbenou polevou.
Dýňová buchta s pudinkem.
Zdroj: https://4sonrus.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.