Vánoční anýzové perníčky s vanilkovou polevou

Vánoční anýzové perníčky s vanilkovou polevou

Perníčky nemusí být vždy jen z medu a směsi koření. Zajímavou variantou s anýzem je tento recept. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutnají.

Ingredience:

  • 2 šálky másla
  • 1 žloutek
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku cukru krystal
  • 3 PL mléka
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky anýzového extraktu

Poleva

  • 1/4 šálku másla
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 3-4 PL mléka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • vánoční posypky

Postup:

  1. Mixérem vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
  2. Přidejte anýz, žloutek a mléko a opět vyšlehejte.
  3. V samostatné míse prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. Směs přidejte k mokrým přísadám a míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Mísu s těstem přikryjte potravinovou fólií a vložte na 2-3 hodiny či před noc do ledničky.
  6. Předehřejte si troubu na 170°C.
  7. Plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
  8. Těsto rozválejte válečkem a pomocí rozmanitých vykrajovátek vykrájejte anýzové perníčky.
  9. Pečte přibližně 7-10 minut dozlatova.
  10. Anýzové cukroví nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
  11.  Smíchejte všechny ingredience v malé misce a šlehejte, dokud nedosáhnete nadýchané konzistence máslového krému, podle potřeby přidejte více mléka nebo cukru.
  12. Každý perníček následně jemně potřete polevou a podle potřeby ozdobte posypem.
Vánoční perníčky s anýzem a vanilkovou polevou.
zdroj: thecrumbykitchen.com

K ozdobě tohoto anýzového cukroví můžete využít některý z našich receptů na ty polevy na perníčky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.