Vánoční čokoládové cookies s mandlemi

Vánoční čokoládové cookies s mandlemi

Kombinace ořechů a kakaa je prostě neodolatelná a následující recept je toho důkazem! Připravte si na svou vánoční tabuli zase něco nového a věřte nám, že si pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 175 g celozrnné špaldové mouky
  • 30 g neslazeného přírodního kakaového prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 11 polévkových lžic másla, pokojové teploty
  • 2/3 šálku třtinového cukru
  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 1/4 lžičky jemné mořské soli
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku nasekané tmavé čokolády
  • 1/3 šálku nasekaných mandlí

POSTUP

  • Ve střední míse smíchejte mouku, kakaový prášek a jedlou sodu.
  • V kuchyňském robotu šlehejte máslo na středně vysokou rychlost, dokud nebude krémové a hladké.
  • Přidejte oba cukry, sůl a vanilku a znovu šlehejte, dokud není směs světlá a nadýchaná, asi 2 minuty.
  • Přidejte suché ingredience do mixéru a mixujte při nízké rychlosti, aby se zapracovaly.
  • Nepřemixujte, je v pořádku, když je těsto trochu drobivé.
  • Pomocí stěrky jemně vmíchejte mandle a čokoládu.
  • Těsto spojte do koule a rozdělte na polovinu.
  • Vytvarujte každou polovinu do polena o tloušťce 4 cm.
  • Nechte chladit v lednici alespoň 3 hodiny až 3 dny.
  • Předehřejte troubu na 165 stupňů Celsia s mřížkou ve středu trouby.
  • 2 plechy vyložte pečicím papírem.
  • Pracujte vždy s jednou polovinou těsta a opatrně nakrájejte každé poleno na kolečka o tloušťce asi 1 cm.
  • Pokud se část těsta rozpadne, přitlačte a vytvarujte zpět kolečka.
  • Dejte cookies na připravené plechy, ponechte mezi nimi centimetrové mezery.
  • Pečte jeden plech po druhém, každý 12 minut.
  • Sušenky nebudou vypadat, že jsou hotové, ale je důležité je nepřepéct.
  • Před vyjmutím na mřížku nechte vychladnout 10 minut na plechu.
Kakaové cookies na talíři.
www.gatheranddine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.