Vánoční čokoládové sušenky s karamelovou náplní

Vánoční čokoládové sušenky s karamelovou náplní
Příprava: 50 minut Vaření: 13 minut Počet porcí: 20

Veselí sobi jsou oblíbenými sušenkami, které se přímo rozplynou na jazyku, přičemž vaše chuťové pohárky pohladí jemná karamelová náplň a vynikající čokoláda.

Ingredience:

  • 20 máslových sušenek
  • 20 bílých mini marshmallows
  • 10 bílých marshmallow běžné velikosti
  • 40 kousků mléčné čokolády
  • 20 lentilek nebo tomu podobných bonbonů
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1/3 hrnku hnědého cukru
  • 50 g másla
  • 1 hrnek rozpuštěné mléčné čokolády
  • 20 mini kulatých preclíků (nakrájených na 1/2, aby vznikly parohy)

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180°stupňů a připravíme si dvě nízké formy s 12 otvory. Otočíme je dnem nahoru a všech dvacet sušenek na ně rozprostřeme.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 3 až 4 minuty, aby sušenky změkly. Poté vyjmeme z trouby a rychle zatlačíme změklé sušenky pomocí lžíce do jednotlivých otvorů, aby se vytvarovaly do tvaru poháru.
  • Odložíme stranou a necháme úplně vychladnout.
  • Kuchyňskými nůžkami rozstřihneme mini marshmallow na polovinu, aby vznikly dvě kolečka. Na každou lepkavou polovinu dáme kousek mléčné čokolády, aby vznikly očka.
  • Běžně velké marshmallow rovněž rozdělíme na poloviny a na každou půlku přilepíme lentilku nebo jiný podobný bonbon, tím nám vznikne sobí nos. Obojí zatím odložíme stranou.
  • Do malého hrnce nalijeme slazené kondenzované mléko, přidáme cukr, máslo a na střední teplotu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí, cca 10 minut.
  • Ještě teplou karamelovou směs rovnoměrně rozdělíme do pohárků ze sušenek.
  • Necháme chvilku ochladit a poté do všech otvorů rozdělíme rozpuštěnou mléčnou čokoládu.
  • Ozdobíme sobím nosem, přidáme očka, a nakonec naaranžujeme poloviny preclíků jako parohy soba Rudolfa.
  • Počkáme až vše vychladne a zatuhne. Můžeme rovnou servírovat nebo dát ještě vychladit do chladničky.
Luxusní sušenkové tartaletky s karamelovou náplní a čokoládovou polevou.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.