Cukr lze ve vánočním pečivu nahradit rozmanitými ingrediencemi, jednou z nich je zcela jistě stévie.
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
 - 2 a 1/2 šálku mandlové mouky
 - 1 šálek stévie
 - 1 šálek másla
 - 2 vejce
 - 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - 1/2 čajové lžičky jedlé sody
 - 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1/2 čajové lžičky soli
 
Postup:
- Pomocí mixéru vyšlehejte máslo se stévií do nadýchaného krému.
 - Vmíchejte vejce a vanilku.
 - V samostatné míse smíchejte mouky, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
 - Postupně přidávejte suché přísady do směsi másla a stévie.
 - Po každém přidání dobře prošlehejte.
 - Těsto rozdělte na dvě části a zabalené v potravinové fólii vložte na 30 minut do ledničky.
 - Předehřejte troubu na 170 °C.
 - Vychlazené těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrájejte pomocí vykrajovátek.
 - Vánoční cukroví odkládejte na plech s pečicím papírem.
 - Pečte 10-12 minut.
 - Nechte cukroví bez cukru zcela vychladnout a poté libovolně ozdobte.
 

Trápí vás cukrovka? Zpříjemněte si svátky s našimi recepty na dia vánoční cukroví!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček