Vánoční cukroví bez cukru

Vánoční cukroví bez cukru

Cukr lze ve vánočním pečivu nahradit rozmanitými ingrediencemi, jednou z nich je zcela jistě stévie.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 a 1/2 šálku mandlové mouky
  • 1 šálek stévie
  • 1 šálek másla
  • 2 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli

Postup:

  1. Pomocí mixéru vyšlehejte máslo se stévií do nadýchaného krému.
  2. Vmíchejte vejce a vanilku.
  3. V samostatné míse smíchejte mouky, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  4. Postupně přidávejte suché přísady do směsi másla a stévie.
  5. Po každém přidání dobře prošlehejte.
  6. Těsto rozdělte na dvě části a zabalené v potravinové fólii vložte na 30 minut do ledničky.
  7. Předehřejte troubu na 170 °C.
  8. Vychlazené těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrájejte pomocí vykrajovátek.
  9. Vánoční cukroví odkládejte na plech s pečicím papírem.
  10. Pečte 10-12 minut.
  11. Nechte cukroví bez cukru zcela vychladnout a poté libovolně ozdobte.
Vánoční pečivo se stévií místo cukru.
zdroj: onbetterliving.com

Trápí vás cukrovka? Zpříjemněte si svátky s našimi recepty na dia vánoční cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.