Cukr lze ve vánočním pečivu nahradit rozmanitými ingrediencemi, jednou z nich je zcela jistě stévie.
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 2 a 1/2 šálku mandlové mouky
- 1 šálek stévie
- 1 šálek másla
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup:
- Pomocí mixéru vyšlehejte máslo se stévií do nadýchaného krému.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- V samostatné míse smíchejte mouky, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Postupně přidávejte suché přísady do směsi másla a stévie.
- Po každém přidání dobře prošlehejte.
- Těsto rozdělte na dvě části a zabalené v potravinové fólii vložte na 30 minut do ledničky.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Vychlazené těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru a vykrájejte pomocí vykrajovátek.
- Vánoční cukroví odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Pečte 10-12 minut.
- Nechte cukroví bez cukru zcela vychladnout a poté libovolně ozdobte.
Trápí vás cukrovka? Zpříjemněte si svátky s našimi recepty na dia vánoční cukroví!