Vánoční cukroví bez pečení

Vánoční cukroví bez pečení

Tahle receptura je super volbou pro milovníky kokosu a likéru Malibu. Příprava je maximálně jednoduchá a výsledek stojí za pozornost.

Ingredience:

  • 400 g domácí piškotové rolády plněné džemem (když nemáme, dá se použít i ta kupovaná)
  • 60 ml smetany ke šlehání (40 % – pokud neseženeme, použijeme 33 %)
  • 1 polévková lžíce likéru Malibu
  • 250 g kvalitní tmavé čokolády
  • 120 g strouhaného kokosu

Postup:

  • Připravíme si velký plech a vyložíme ho papírem na pečení.
  • Piškotovou roládu rozkrájíme na plátky, dáme do misky a rozdrtíme.
  • Přilijeme smetanu ke šlehání, Malibu likér a vypracujeme hladkou hmotu.
  • Lžíci odebíráme kousky hmoty a tvarujeme do kuliček, které naskládáme na plech.
  • Když zpracujeme celou dávku, vložíme plech s kuličkami do lednice a necháme 1 hodinu chladit.
  • Poté nasypeme strouhaný kokos do střední misky a v malém hrnci rozpustíme čokoládu, případně můžeme v mikrovlnné troubě.
  • Každou kuličku dáme na vidličku a ponoříme do rozehřáté čokolády.
  • Jemně poklepeme na okraj hrnce či misky s čokoládou, aby odkapala přebytečná zpět, a vhodíme do misky s kokosem.
  • Důkladně obalíme a vrátíme zpět na původní místo na plechu.
  • Obalené kuličky vložíme zpět do lednice minimálně na 30 – 60 minut. Jakmile zatuhnou, můžeme konzumovat.
Lamingtonské koule s kokosem.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Tip: Pokud přemýšlíte, čím někomu udělat radost, připravte tyto kuličky, zabalte do dárkové krabičky nebo ozdobného sáčku, opatřete mašlí a máte perfektní dárek. Ostatně, ručně vyráběné dárky jsou vždy nejlepší.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.