Vánoční cukroví s datlemi a ovesnými vločkami

Vánoční cukroví s datlemi a ovesnými vločkami

Vyzkoušejte toto jedinečné cukroví z datlí a ovesných vloček. Vaše rodina jistě ocení nový recept a věřte nám, že z talířů zmizí jako první!

Ingredience

Na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 70 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 150 g změklého másla
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Na náplň

  • 200 g sušených datlí bez pecky
  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 vejce

Postup

  • Nejprve v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
  • Postupně přimíchejte ostatní suroviny na těsto a ručním mixérem propracujte v těsto.
  • Z těsta vytvořte válečky o průměru zhruba 3 cm.
  • Nechte v přes noc vychladit.
  • Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte si troubu na 180°C.
  • Z odležených válečků těsta krájejte zhruba 0,5 cm slné plátky a pokládejte na plech.
  • Nyní si připravte náplň: datle nakrájejte na malé kousky.
  • V malém hrnci rozpusťte máslo, poté přidejte nakrájené datle, cukr a ovesné vločky.
  • Vše za stálého míchání trochu orestujte a nechce lehce zchladnout.
  •  Poté přímíchejte vejce.
  • Náplň nyní pomocí dvou lžiček pokládejte na připravené plátky těsta.
  • Pečte po dobu zhruba 15 minut.

Pro větší zdobnost cukroví a slavnostnější vzhled můžete dát před pečením na každý kousek ještě plátek datlí či oříšek.

Po upečení a vychladnutí můžete polévat rozpuštěnou bílou či hořkou čokoládou.

Placičky zdobené datlovou směsí na plechu.
www.oetker.de

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.