Kakao je nejen velmi chutný nápoj, ale také ingredience, která pečení povyšuje na jinou úroveň.
Přidejte ho ve větším nebo menším množství také do vašeho vánočního pečiva.
Vyzkoušejte naše rozmanité recepty na kakaové cukroví!
Vykouzlete kakaová kolečka, linecké či perníčky nebo ozdobte cukroví pomocí kakaového krému či polevy!
Kakao nabízí řadu možností, které si zamilujete!
Naše recepty
Jaké kakao si vybrat na pečení?
V současné době se v obchodech můžeme setkat s pestrou nabídkou různých typů kakaa.
Ne všechny jsou ale k pečení zcela vhodné.
Jaký kakaový prášek tedy na recepty na kakaové cukroví vybrat?
Obecně se na pečení nejvíce hodí neslazený kakaový prášek, který se často prodává pod označením holandské kakao.
Důvodem je jeho výrazná chuť a tmavší barva.
Zakoupit lze i výrobky označené jako kakao na vaření.
Naopak se nedoporučuje používat slazené granulované kakao.
V případě používání kakaa do těsta i na polevy či krémy si dejte vždy pozor na to, aby se vám podařilo zbavit všech jeho hrudek.
Vhodné proto je kakao před použitím prosít.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!