Vánoční cukroví s ořechy a šlehačkou

Vánoční cukroví s ořechy a šlehačkou
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 30

Vyzkoušejte jednoduchý recept na cukroví s oříšky. Jistě se po něm jen zapráší.

Ingredience na těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 vajíčko (žloutek oddělený od bílku)
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 1/3 hrnku kakaa
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • mleté ořechy (jakékoliv podle chuti)

Ingredience na polevu

  • 1 tabulka mléčné čokolády
  • 1,5 lžíce změklého másla
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání (33%)

Postup

  • Máslo vyšlehejte s cukrem. Přidejte žloutek, mléko, vanilkový extrakt a míchejte, dokud se ingredience nespojí.
  • V jiné míse smíchejte prosátou mouku s kakaem a špetkou soli. Moučnou směs smíchejte s tekutou v druhé míse.
  • Těsto vložte do ledničky alespoň na 1 hodinu.
  • Mezitím si připravte polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíte čokoládu s máslem. Přidejte mléko, vanilkový extrakt, moučkový cukr a smetanu.
  • Vznikne vám hladký krém.
  • Z vychladlého těsta tvořte asi 1,5cm velké kuličky. Umisťujte je na plech s pečícím papírem.
  • Každou kuličku nejprve potřete sněhem z vyšlehaného bílku, poté posypte namletými ořechy.
  • Obalené kuličky dejte péct na 180°C po dobu asi 10-12 minut.
  • Po upečení nechte kuličky vychladnout. Polevu nanášejte na kuličky pomocí cukrářského sáčku. Můžete tvořit slzy, kapky, kolečka, cokoliv.
  • Nechejte vychladnout a jsou připravené k podávání. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu maximálně 5 dní.
Ořechovo-čokoládové cukroví ze šlehačky.
Zdroj: dessertnowdinnerlater.com

I vegani si u nás přijdou na své! Inspirujte se suprovými recepty na veganské cukroví, které nerozeznáte od tradičního.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.