Vánoční cukroví z bílého vína

Vánoční cukroví z bílého vína

Hvězdičky, půlměsíčky i další tvary jednoduše vytvoříte z tohoto lahodného vínového těsta.

Ingredience:

  • 200 g rýžové mouky
  • 1 šálek bílého vína
  • 1 šálek oleje
  • 100 g kukuřičného škrobu
  • 80 g cukru
  • 3 čajové lžičky mleté skořice
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

  1. Do mísy nasypejte mouku, kukuřičný škrob, cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici.
  2. Přidejte olej a víno.
  3. Promíchejte a rukama vypracujte v hladké a homogenní těsto.
  4. Vytvořte kouli, těsto přikryjte potravinovou fólií a přeneste na 30 minut do chladničky.
  5. Poté těsto rozválejte válečkem na tloušťku asi jednoho centimetru a vykrajovátky vykrájejte požadované tvary.
  6. Vínové cukroví odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 170°C po dobu přibližně 15-20 minut.
  8. Po upečení nechte cukroví vychladnout a nakonec ho posyptemoučkovým cukrem.
Vánoční pečivo z bílého vína.
zdroj: cookpad.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.