Hvězdičky, půlměsíčky i další tvary jednoduše vytvoříte z tohoto lahodného vínového těsta.
Ingredience:
- 200 g rýžové mouky
- 1 šálek bílého vína
- 1 šálek oleje
- 100 g kukuřičného škrobu
- 80 g cukru
- 3 čajové lžičky mleté skořice
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
- Do mísy nasypejte mouku, kukuřičný škrob, cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici.
- Přidejte olej a víno.
- Promíchejte a rukama vypracujte v hladké a homogenní těsto.
- Vytvořte kouli, těsto přikryjte potravinovou fólií a přeneste na 30 minut do chladničky.
- Poté těsto rozválejte válečkem na tloušťku asi jednoho centimetru a vykrajovátky vykrájejte požadované tvary.
- Vínové cukroví odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 170°C po dobu přibližně 15-20 minut.
- Po upečení nechte cukroví vychladnout a nakonec ho posyptemoučkovým cukrem.