Vánoční cukroví z burizonů

Vánoční cukroví z burizonů

Tenhle recept je trochu jiný, ale i tak moc dobrý. Příprava není nijak složitá a když nebudete spěchat, vytvoříte luxusní vánoční koule, po kterých se jen zapráší.

Ingredience:

  • 200 g hnědého cukru
  • 60 ml vody
  • ½ lžičky soli
  • 1 polévková lžíce kukuřičného sirupu
  • 240 ml smetany ke šlehání
  • 100 g mléčné čokolády (můžeme použít jakoukoli mléčnou čokoládu, kterou máte rádi)
  • 2 hrnky pufované rýže/burizonů

Na ozdobu:

  • M&M nebo lentilky

Postup:

  • Cukr, vodu, sůl a kukuřičný sirup dáme do hrnce a na středně vysokou teplotu zahřejeme. Musíme stále míchat, aby se cukr zcela rozpustil.
  • Přivedeme k varu a necháme cca 5 minut vařit, aby směs začala houstnout.
  • Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se směs nespojí.
  • Znovu přivedeme k varu a vaříme, až do té doby, než cukrový sirup zhoustne. To trvá asi 5 minut – 6 minut.
  • Poté vaříme tak dlouho, aby směs dosáhla teploty 125 stupňů. Odstavíme a necháme vychladnout na 82 stupňů.
  • Rozlámeme mléčnou čokoládu, vhodíme do hrnce a mícháme, až se rozpustí.
  • Nakonec přisypeme burizony a opatrně promícháme. Pufovaná rýže je křehká a mohla by se rozdrobit.
  • Polévkovou lžící nabíráme stejné množství směsi a skládáme vedle sebe na tác vyložený pečícím papírem.
  • Necháme vychladnout tak, aby je bylo možné vzít do ruky, a vytvarujeme kuličky.
  • Na každou z nich vmáčkneme několik lentilek či M&M. Cukroví necháme úplně vychladnout a zatuhnout.
Nepečené sváteční kuličky s pufovanou rýží.
Zdroj: https://www.theflavorbender.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.