Kombinace rozinek a mandlí je léty osvědčená díky vánočce. Vyzkoušejte ji i v tomto cukroví!
Ingredience:
- 3 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku cukru
- 4 žloutky
- 1 šálek plátků mandlí
- 3/4 šálku rozinek
Postup:
- Máslo a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny.
- Přidejte žloutky a dobře promíchejte.
- Poté postupně přidávejte prosetou mouku a hněťte, dokud není těsto homogenní a hladké.
- Těsto rozdělte na dvě stejné části.
- Do jedné poloviny přidejte mandle a do druhé rozinky a dobře promíchejte, dokud se zcela nespojí.
- Každou polovinu těsta vytvarujte do tvaru válečku o průměru přibližně 5 cm.
- Zabalte do potravinové fólie a vložte na noc do chladničky.
- Druhý den předehřejte troubu na 200 °C.
- Tenkým ostrým nožem nakrájejte válečky na tenké sušenky o tloušťce asi půl centimetru.
- Rozinkové cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut, dokud nezačne zlátnout.