Vánoční cukroví z rozinek a mandlí

Vánoční cukroví z rozinek a mandlí

Kombinace rozinek a mandlí je léty osvědčená díky vánočce. Vyzkoušejte ji i v tomto cukroví!

Ingredience:

  • 3 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 4 žloutky
  • 1 šálek plátků mandlí
  • 3/4 šálku rozinek

Postup:

  1. Máslo a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny.
  2. Přidejte žloutky a dobře promíchejte.
  3. Poté postupně přidávejte prosetou mouku a hněťte, dokud není těsto homogenní a hladké.
  4. Těsto rozdělte na dvě stejné části.
  5. Do jedné poloviny přidejte mandle a do druhé rozinky a dobře promíchejte, dokud se zcela nespojí.
  6. Každou polovinu těsta vytvarujte do tvaru válečku o průměru přibližně 5 cm.
  7. Zabalte do potravinové fólie a vložte na noc do chladničky.
  8. Druhý den předehřejte troubu na 200 °C.
  9. Tenkým ostrým nožem nakrájejte válečky na tenké sušenky o tloušťce asi půl centimetru.
  10. Rozinkové cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut, dokud nezačne zlátnout.
Vánoční sušenky s kousky mandlí a rozinek.
zdroj: nettleandquince.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.