Škvarky a čokoláda. Na první pohled možná zvláštně znějící kombinace, která ale chutná dokonale. Přesvědčte se o tom pomocí tohoto receptu.
Ingredience:
- 1/2 šálku arašídového másla
- 3/4 šálku škvarek
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 1 vejce
- 1/2 šálku másla
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Čokoládová náplň
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 4 PL másla
- 2 a 1/2 PL neslazeného kakaového prášku
- 2 PL smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Máslo, arašídové máslo a cukr vyšlehejte do krémové a nadýchané konzistence.
- Přidejte vejce a opět promíchejte.
- Přidejte mouku, namleté škvarky a prášek do pečiva.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Pomocí polévkové lžíce vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 8-9 minut.
- Po vyjmutí v cukroví udělejte lžící důlek na čokoládu.
- Když škvarkové cukroví chladne, připravte si polevu.
- Do malého hrnce přidejte kakaový prášek, moučkový cukr a smetanu, zahřejte.
- Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Nechte směs přejít do mírného varu a za stálého šlehání asi minutu povařte.
- Odstavte z ohně, přidejte máslo a vanilku.
- Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a směs není hladká.
- Naneste náplň do důlků v cukroví.
Máte rádi slané domácí pečivo? Inspirujte se!