Vánoční cukroví ze škvarků s čokoládovou náplní

Vánoční cukroví ze škvarků s čokoládovou náplní

Škvarky a čokoláda. Na první pohled možná zvláštně znějící kombinace, která ale chutná dokonale. Přesvědčte se o tom pomocí tohoto receptu.

Ingredience:

  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 3/4 šálku škvarek
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku másla
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Čokoládová náplň

  • 1/4 šálku moučkového cukru
  • 4 PL másla
  • 2 a 1/2 PL neslazeného kakaového prášku
  • 2 PL smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Máslo, arašídové máslo a cukr vyšlehejte do krémové a nadýchané konzistence.
  3. Přidejte vejce a opět promíchejte.
  4. Přidejte mouku, namleté škvarky a prášek do pečiva.
  5. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  6. Pomocí polévkové lžíce vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 8-9 minut.
  8. Po vyjmutí v cukroví udělejte lžící důlek na čokoládu.
  9. Když škvarkové cukroví chladne, připravte si polevu.
  10. Do malého hrnce přidejte kakaový prášek, moučkový cukr a smetanu, zahřejte.
  11. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  12. Nechte směs přejít do mírného varu a za stálého šlehání asi minutu povařte.
  13. Odstavte z ohně, přidejte máslo a vanilku.
  14. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a směs není hladká.
  15. Naneste náplň do důlků v cukroví.
Vánoční cukroví ze škvarků s čokoládovou náplní.
zdroj: porkkinggood.com

Máte rádi slané domácí pečivo? Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.