Vánoční domácí likér

Vánoční domácí likér

Když už zkoušíte recepty s touto populární rostlinkou, rozhodně nesmí chybět i tekutá varianta, kterou můžeme nabídnout návštěvám během vánočních svátků. Malá “štamprdlička“ vždy potěší a zahřeje během zimních měsíců.

Ingredience:

  • 300 g zralých bezinek (bobulí)
  • 300 g sladkých tvrdých bonbonů (např. drops)
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 menší skořicová tyčinka (celá skořice)
  • 700 ml bílého rumu

Postup:

  • Otrháme všechny zralé bobule. Ty, které jsou zelené zlikvidujeme. Dáme do síta a důkladně propláchneme.
  • Omyté bezinky dáme do hrnce, přidáme polovinu sladkých bonbonů.
  • Vanilkový lusk rozřízneme na dvě půlky, ale necháme spojený jeden konec a spolu se skořicí vhodíme do hrnce k bezinkám.
  • Přivedeme k varu a velmi často mícháme.
  • Necháme vychladnout a poté dáme do lahve zbývající bonbony, zalijeme vychladlou směsí a přilijeme rum.
  • Dobře utěsníme a několikrát lahev otočíme, aby se směs promíchala.
  • Odložíme na chladné tmavé místo, kde bude stálá teplota (nedáváme do chladničky).
  • Likér potřebuje zrát 6 týdnů, přičemž jej pravidelně budeme protřepávat. Stačí dvakrát do týdne.
  • Po uplynutí doby zrání bude mít likér tu správnou rozvinutou chuť.
  • Připravíme si čistou nádobu, na kterou dáme jemné síto a likér do něj přelijeme, aby jej bylo možné přecedit a zbavit se zbytků bobulí a koření.
  • Hotový likér přelijeme do čisté lahve nebo dvou menších a můžeme konzumovat.
Špičkový bezinkový likér pro slavnostní příležitosti.
Zdroj: https://eatsmarter.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.