Vánoční domácí likér

Vánoční domácí likér

Když už zkoušíte recepty s touto populární rostlinkou, rozhodně nesmí chybět i tekutá varianta, kterou můžeme nabídnout návštěvám během vánočních svátků. Malá “štamprdlička“ vždy potěší a zahřeje během zimních měsíců.

Ingredience:

  • 300 g zralých bezinek (bobulí)
  • 300 g sladkých tvrdých bonbonů (např. drops)
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 menší skořicová tyčinka (celá skořice)
  • 700 ml bílého rumu

Postup:

  • Otrháme všechny zralé bobule. Ty, které jsou zelené zlikvidujeme. Dáme do síta a důkladně propláchneme.
  • Omyté bezinky dáme do hrnce, přidáme polovinu sladkých bonbonů.
  • Vanilkový lusk rozřízneme na dvě půlky, ale necháme spojený jeden konec a spolu se skořicí vhodíme do hrnce k bezinkám.
  • Přivedeme k varu a velmi často mícháme.
  • Necháme vychladnout a poté dáme do lahve zbývající bonbony, zalijeme vychladlou směsí a přilijeme rum.
  • Dobře utěsníme a několikrát lahev otočíme, aby se směs promíchala.
  • Odložíme na chladné tmavé místo, kde bude stálá teplota (nedáváme do chladničky).
  • Likér potřebuje zrát 6 týdnů, přičemž jej pravidelně budeme protřepávat. Stačí dvakrát do týdne.
  • Po uplynutí doby zrání bude mít likér tu správnou rozvinutou chuť.
  • Připravíme si čistou nádobu, na kterou dáme jemné síto a likér do něj přelijeme, aby jej bylo možné přecedit a zbavit se zbytků bobulí a koření.
  • Hotový likér přelijeme do čisté lahve nebo dvou menších a můžeme konzumovat.
Špičkový bezinkový likér pro slavnostní příležitosti.
Zdroj: https://eatsmarter.com/
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.