Mouka je v tomto receptu nahrazena mletými mandlemi a kokosem. Uvidíte, že na první ochutnání nic nepoznáte.
Ingredience:
- 2 a 1/2 šálku mletých mandlí
- 1/2 šálku mletého kokosu
- 1/2 šálku másla
- 1/4 šálku kokosového oleje
- 3/4 šálku cukru
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky mandlového extraktu
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup:
- V míse mixéru smíchejte máslo, kokosový olej a cukr.
- Přidejte vejce, vanilkový a mandlový extrakt a míchejte, dokud se nespojí.
- V samostatné míse smíchejte jedlou sodu, sůl, mleté mandle a kokos.
- Při nízkém stupni mixéru přidávejte postupně moučnou směs ke krémovým přísadám, po každém přidání dobře prošlehejte.
- Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na hodinu do ledničky.
- Předehřejte troubu na 170°C, plechy vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte na tloušťku půl centimetru a pomocí vykrajovátek vykrájejte hvězdičky.
- Vánoční cukroví bez mouky odkládejte na plech.
- Pečte přibližně 12-15 minut dozlatova.
- Po vychladnutí ozdobte libovolnou polevou a vánočními posypky.
Nemůžete ze zdravotních důvodů při pečení používat klasickou mouku? Řešením mohou být naše recepty na bezlepkové vánoční cukroví! Existuje spoustu možností, čím ji nahradit!