Toto lahodné máslové cukroví plněné pomerančovým krémem rozhodně stojí za vyzkoušení! Přidejte na svou vánoční tabuli zase něco nového a vaše rodina to jistě ocení.
INGREDIENCE
- 86 g měkkého smetanového sýra
- 226 g másla, změkčeného
- 206 g krystalového cukru
- jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 1 velký vaječný žloutek, pokojové teploty
- ⅛ lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 337 g hladké mouky
Na pomerančovou náplň:
- 113 g másla, změkčeného
- 190 g moučkového cukru plus další na posypání
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
POSTUP
- Předehřejeme si troubu na 175 °Celsia.
- Uřízneme dva kusy pečícího papíru tak, aby odpovídaly našemu plechu.
- Pomocí kulatého vykrajovátka vytvoříme šablonu tak, že na jednu stranu pečícího papíru nakreslíme cca 4 cm kruhy, asi 2,5 cm od sebe.
- Otočíme pečící papír tak, aby kruhy byly na spodní straně.
- Opakujeme i s druhým pečícím papírem.
- Dáme stranou.
- Na sáček na zdobení nasadíme velkou hvězdicovou špičku a dáme stranou.
- Ve velké míse smícháme smetanový sýr, máslo, cukr, pomerančovou kůru, žloutek, sůl a vanilku.
- Šleháme na středně vysokou rychlost, dokud není směs nadýchaná, asi 3-4 minuty.
- Seškrábneme stěny a dno mísy a znovu promícháme.
- Přidáme mouku ve 3 přídavcích a podle potřeby oškrábeme strany.
- Polovinu těsta nabereme do připraveného sáčku na zdobení.
- Těsto musí být měkké, aby se s ním dobře pracovalo.
- V případě potřeby dáme sáček s těstem na teplé místo, aby změklo.
- Vytlačíme asi 4 cm hvězdy na předkreslené šablony.
- Chceme-li mít ten nejlepší tvar, držíme sáček rovně s okrajem špičky mírně nad plechem.
- Pevně zmáčkneme sáček, aby vzniklé cukroví bylo široké jako předkreslený kruh.
- Pokud máme potíže s uvolněním těsta, dáme sáček na teplé místo ještě na několik minut.
- Cukroví pečeme, dokud okraje nezačnou hnědnout, asi 7 až 11 minut, v závislosti na velikosti a tloušťce cukroví.
- Toto cukroví rychle hnědne, proto pečlivě sledujeme dobu pečení.
- Přesuneme na mřížku a před plněním necháme zcela vychladnout.
- Všechny ingredience na náplň vyšleháme do hladka.
- Náplň nabereme do sáčku na zdobení.
- Na špičce vyřízneme malý otvor.
- Na spodní poloviny upečeného cukroví naneseme krémovou náplň a přiklopíme další sušenkou.
- Necháme vychladit nebo zamrazíme, dokud nebudeme připraveni konzumovat.
Možná se vám budou hodit i naše recenze na elektrické odšťavňovače. Kdo vyhrál v našem srovnání?