Vánoční hvězdičky plněné pomerančovým krémem

Vánoční hvězdičky plněné pomerančovým krémem

Toto lahodné máslové cukroví plněné pomerančovým krémem rozhodně stojí za vyzkoušení! Přidejte na svou vánoční tabuli zase něco nového a vaše rodina to jistě ocení.

INGREDIENCE

  • 86 g měkkého smetanového sýra
  • 226 g másla, změkčeného        
  • 206 g krystalového cukru
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • 1 velký vaječný žloutek, pokojové teploty
  • ⅛ lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 337 g hladké mouky

Na pomerančovou náplň:

  • 113 g másla, změkčeného
  • 190 g moučkového cukru plus další na posypání
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy

POSTUP

  • Předehřejeme si troubu na 175 °Celsia.
  • Uřízneme dva kusy pečícího papíru tak, aby odpovídaly našemu plechu.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka vytvoříme šablonu tak, že na jednu stranu pečícího papíru nakreslíme cca 4 cm kruhy, asi 2,5 cm od sebe.  
  • Otočíme pečící papír tak, aby kruhy byly na spodní straně.
  • Opakujeme i s druhým pečícím papírem.
  • Dáme stranou.
  • Na sáček na zdobení nasadíme velkou hvězdicovou špičku a dáme stranou.   
  • Ve velké míse smícháme smetanový sýr, máslo, cukr, pomerančovou kůru, žloutek, sůl a vanilku.
  • Šleháme na středně vysokou rychlost, dokud není směs nadýchaná, asi 3-4 minuty.
  • Seškrábneme stěny a dno mísy a znovu promícháme.
  • Přidáme mouku ve 3 přídavcích a podle potřeby oškrábeme strany.
  • Polovinu těsta nabereme do připraveného sáčku na zdobení.
  • Těsto musí být měkké, aby se s ním dobře pracovalo.
  • V případě potřeby dáme sáček s těstem na teplé místo, aby změklo.
  • Vytlačíme asi 4 cm hvězdy na předkreslené šablony.
  • Chceme-li mít ten nejlepší tvar, držíme sáček rovně s okrajem špičky mírně nad plechem.
  • Pevně ​​zmáčkneme sáček, aby vzniklé cukroví bylo široké jako předkreslený kruh.
  • Pokud máme potíže s uvolněním těsta, dáme sáček na teplé místo ještě na několik minut.
  • Cukroví pečeme, dokud okraje nezačnou hnědnout, asi 7 až 11 minut, v závislosti na velikosti a tloušťce cukroví.
  • Toto cukroví rychle hnědne, proto pečlivě sledujeme dobu pečení.
  • Přesuneme na mřížku a před plněním necháme zcela vychladnout.
  • Všechny ingredience na náplň vyšleháme do hladka.
  • Náplň nabereme do sáčku na zdobení.
  • Na špičce vyřízneme malý otvor.
  • Na spodní poloviny upečeného cukroví naneseme krémovou náplň a přiklopíme další sušenkou.
  • Necháme vychladit nebo zamrazíme, dokud nebudeme připraveni konzumovat.
Máslové cukroví plněné krémem v misce.
www.savingdessert.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze na elektrické odšťavňovače. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.